Žádosti o informace

Jak si požádat o svobodné informace?

Zákon č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, stanovuje poskytnout fyzickým i právnickým osobám na žádost informace vztahující se k jeho působnosti. Informací se pro účely tohoto zákona rozumí jakýkoliv obsah nebo jeho část v jakékoliv podobě, zaznamenaný na jakémkoliv nosiči, zejména obsah písemného záznamu na listině, záznamu uloženého v elektronické podobě nebo záznamu zvukového, obrazového nebo audiovizuálního. Povinnost poskytovat informace se netýká dotazů na názory, budoucí rozhodnutí a vytváření nových  informací. 

Kdo a za jakých podmínek

Žádat o informace může každá fyzická i právnická osoba. Žádost o informaci se podává povinnému subjektu, v jehož působnosti je daná informace. V případě, že se žádost dotýká práv třetích osob, budou žádost a základní údaje o žadateli poskytnuty této osobě k možnosti uplatnění jejích práv.

Jak a kam se obrátit

Žádost o informaci se podává ústně, písemně či prostřednictvím sítě nebo služby elektronických komunikací příslušnému povinnému subjektu.

Možné způsoby zaslání žádosti

na adresu Základní škola Velký Ořechov,okres Zlín, příspěvková organizace, Velký Ořechov 124, 763 07 Velký Ořechov

emailem přes elektronickou podatelnu: info@zsvelkyorechov.cz

datovou schránkou: dgfmt3u

Nejnovější příspěvky

Příměstský tábor

Příměstský tábor probíhal na naší škole ve dnech 8.7. – 12.7.2024 pod záštitou SVČ Luhačovice a zúčastnilo se ho 22 dětí. Tábor hodnotíme velmi pozitivně, díky pestrému programu měly děti po celý týden plno zážitků. Děti byly rozděleny do 4 týmů, po seznamovacích hrách si zvolily název a vytvořily týmový plakát, který byl bodově ohodnocen....
Více informací

Bowling

Dne 27.6.2024 si naši třeťáci zahráli bowling v Hřivínově Újezdě. Vzájemně děti poměřovaly své schopnosti ve 2 týmech. Díky rychlému střídání hráčů na dráze měla hra napětí a spád, neboť hráči mohli vzájemně porovnávat své průběžné výsledky a aktuální bodové zisky. Děti podávaly skvělé výkony a všem se tato akce velmi líbila.
Více informací

Den s Policií ČR

V pátek 21. června 2024 se žáci 2. ročníku zúčastnili výukového programu Dne s policií na náměstí Míru ve Zlíně. Žáci měli možnost vidět výstroj a výzbroj policistů, služební dopravní prostředky a jejich vybavení, technické prostředky, dozvěděli se spoustu dalších informací o práci policistů a byl pro ně připraven další doprovodný program. Žáci společně prožili opravdu krásné...
Více informací