Kritéria přijetí do školní družiny

Kritéria pro přijetí žáků do školní družiny školní rok 2023/2024

V souladu se zákonem č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším, odborném a jiném vzdělávání (školský zákon) v platném znění a v souladu s vyhláškou č.74/2005 Sb., o zájmovém vzdělávání v platném znění, stanovuje ředitelka školy kritéria pro přijetí žáků k zájmovému vzdělávání ve školní družině.

Dle těchto kritérií bude postupovat ředitelka školy v případech, kdy počet žádostí o přijetí žáků k zájmovému vzdělávání ve školní družině, podaných zákonnými zástupci, překročí stanovenou kapacitu.

O přijetí žáka do školní družiny rozhoduje ředitelka školy na základě žádosti zákonného zástupce a řádně vyplněného zápisního lístku. Vyplnění zápisního lístku neznamená přijetí žáka do školní družiny. Pobyt žáka ve školní družině není nárokový a školní družina může být naplněna maximálně do celkové výše její kapacity, která činí 52 žáků.

Nastane-li skutečnost, že zájem o přijetí žáka do školní družiny je vyšší než umožňuje celková kapacita, rozhoduje ředitelka školy o přijetí žáka na základě následujících kritérií:

  1. Mladší žáci mají v přijetí do školní družiny přednost před staršími žáky.
  2. Žáci obou zaměstnaných rodičů mají přednost před žáky rodičů na mateřské nebo rodičovské dovolené, případně nezaměstnanými rodiči.
  3. Žáci s celotýdenní docházkou v plném režimu mají přednost před žáky, kteří docházejí do školní družiny jen některé dny v týdnu.

O zařazení žáka do školní družiny rozhodne ředitelka školy a vyrozumí o tom zákonné zástupce.

 

                                                                                              Mgr. Jitka Lišková, ředitelka školy

Informace

Termín pro odevzdání zápisních lístků je do 5. 9. 2023.

O zařazení žáka do školní družiny rozhodne ředitelka školy a vyrozumí o tom zákonné zástupce.

Nejnovější příspěvky

Příměstský tábor

Příměstský tábor probíhal na naší škole ve dnech 8.7. – 12.7.2024 pod záštitou SVČ Luhačovice a zúčastnilo se ho 22 dětí. Tábor hodnotíme velmi pozitivně, díky pestrému programu měly děti po celý týden plno zážitků. Děti byly rozděleny do 4 týmů, po seznamovacích hrách si zvolily název a vytvořily týmový plakát, který byl bodově ohodnocen....
Více informací

Bowling

Dne 27.6.2024 si naši třeťáci zahráli bowling v Hřivínově Újezdě. Vzájemně děti poměřovaly své schopnosti ve 2 týmech. Díky rychlému střídání hráčů na dráze měla hra napětí a spád, neboť hráči mohli vzájemně porovnávat své průběžné výsledky a aktuální bodové zisky. Děti podávaly skvělé výkony a všem se tato akce velmi líbila.
Více informací

Den s Policií ČR

V pátek 21. června 2024 se žáci 2. ročníku zúčastnili výukového programu Dne s policií na náměstí Míru ve Zlíně. Žáci měli možnost vidět výstroj a výzbroj policistů, služební dopravní prostředky a jejich vybavení, technické prostředky, dozvěděli se spoustu dalších informací o práci policistů a byl pro ně připraven další doprovodný program. Žáci společně prožili opravdu krásné...
Více informací