Erasmus Days

Projektové dny – ERASMUS DAYS

Ve dnech 13. a 14.října 2022 se naše škola zapojila do celoevropské kampaně Erasmus Days, která má za úkol sdílet zkušenosti s programem Erasmus+, který v tomto školním roce realizujeme.

Na chodbě jsme instalovali pěknou výstavku suvenýrů a typických produktů z jednotlivých evropských zemí.

Velkou pozornost jsme věnovali Švédsku. Ve čtvrtek se žáci 9. ročníku spojili prostřednictvím Skype s kamarády z Asbro Skoly ve Švédsku, se kterými strávili v září celý týden. Naše žáky zajímalo, co je v jejich škole nového, jaké je ve Švédsku počasí, jaké plánují aktivity a zda se už těší do Česka.

Deváťáci vytvořili v informatice prezentaci s fotkami z návštěvy švédské partnerské školy, kterou prezentovali mladším spolužákům od 2. do 8. ročníku.

Žáci 2. ročníku se naučili tradiční švédskou písničku a taneček o malé žábě Sma grodorna.

Žáci 5., 8. a 9. ročníku si zahráli v tělocvičně velmi oblíbenou míčovou hru mezi švédskými dětmi Gagga ball.

Třeťáci si i v tomto školním roce dopisují s vrstevníky ze švédské školy, a tak při příležitosti Erasmus Days napsali a zaslali svým kamarádům podzimní pozdravy Autumn ideas.

Žáci 9. ročníku připravili pro žáky navštěvující školní družinu typické švédské Chocolate balls z ovesných vloček, kakaa a kokosu. Chocolate balls se tradičně podávají během „Swedish fika“ – čas na šálek kávy a k tomu něco sladkého.

Během těchto dnů jsme nezapomněli ani na naše další evropské partnerské školy z minulých projektů. Žáci 8. ročníku v německém jazyce natočili a zaslali pozdrav do školy v Marlishausenu.

Šesťáci se v hudební výchově naučili slovenskou písničku To ta Helpa a tanec čardáš.

Osmáci v anglickém jazyce zpracovali „tour guides“ se základními informaci o zemích Itálie, Francie, Německo, Řecko a Švédsko.

Sedmáci pro tyto země ve výtvarné výchově ztvárnili plakáty a v hudební výchově se naučili německou písničku Guten Tag.

Žáci 4. ročníku výtvarně ztvárnili podzimní zvyklosti v různých evropských zemích a naučili se anglická slovíčka s podzimní tematikou.

Pro zopakování znalostí o evropských zemích a hlavních městech jsme využili v 5. a 6. ročníku aplikaci Kahoot.

Do aktivit se zapojila i školní družina.

Příbuzné příspěvky